19-04-2021

Κορονοϊός: Γεμίζουν οι εντατικές στην Αττική – Πιο ψηλά ο δείκτης θετικότητας (video)

Έχει... δρόμο η μάχη με την πανδημία

«Καμπανάνι»… χτύπησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μίλησε για σταθερή επιβάρυνση και συνεχιζόμενη αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στη χώρα, στην επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής (12/02) για την πορεία της πανδημίας και η χώρα φαίνεται πως έχει δρόμο να διανύσει ακόμα για να ρίξει τα αρνητικά νούμερα. Μετά και τις ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή (12/02).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης θετικότητας, έχει πάρει την ανιούσα και βρίσκεται την Παρασκευή (12/02) μία «ανάσα» από το 3 και συγκεκριμένα στο 2,95 με 47.662 τεστ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο συναγερμού για τους επιστήμονες είναι το 4…

Γεμάτες οι εντατικές

Σύμφωνα με το «OPEN TV», η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, μετά και τα δεδομένα της Παρασκευής (12/02), καθώς είναι γεμάτα σχεδόν 8 στα 10 κρεβάτια εντατικών στην Αττική. Συγκεκριμένα, στο 100% οι είναι οι ΜΕΘ σε Ευαγγελισμό και Σισμανόγλειο, μόλις ένα κρεβάτι ελεύθερο είναι στο «Γεώργιος Γεννηματάς». Στο «Σωτηρία», το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής, που διαθέτει 84 κρεβάτια εντατικής, μόνο οι 10 είναι κενά.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται και η πίεση στις απλές κλίνες. Το Υπουργείο Υγείας είναι σε επιφυλακή και έτοιμο να αυξήσει τα κρεβάτια covid αν χρειαστεί, μεταφέροντας ασθενείς με άλλα νοσήματα σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ