19-04-2021

Κορονοϊός: «Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς» – Τι έγραψε ο Μητσοτάκης

Δείτε τι δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος

Ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού η Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet.

«Είναι ένα αριθμητικό ορόσημο και όχι μόνο – η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ημερήσιους εμβολιασμούς αναλογικά με τον πληθυσμό της», τόνισε με ανάρτησή του στο Facebook o Άκης Σκέρτσος, προσθέτοντας πως «το επόμενο δίμηνο έως τα μέσα της Άνοιξης είναι η τελευταία κρίσιμη περίοδος που απομένει να περάσουμε υπό το καθεστώς εναλλασσόμενων -αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου σε κάθε περιοχή- περιοριστικών μέτρων».

Επίσης, τονίζει: «Με την πρόοδο του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού -βρισκόμαστε πλέον στην 3η θέση μεταξύ των 27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ημερήσιους εμβολιασμούς- χτίζουμε το πρώτο τείχος ανοσίας έως το Πάσχα, και είναι πλέον ορατό το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας που έχει αδρανοποιήσει τις ζωές όλων μας. Έως τότε όμως είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε και να ενημερωνόμαστε -ώστε να προφυλασσόμαστε- σε εβδομαδιαία βάση τα δεδομένα της πανδημίας στο Παρατηρητήριο Covid-19.

Την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκε μια αύξηση της τάξης του 32% στα καταγεγραμμένα κρούσματα αλλά και 28% στα διενεργούμενα τεστ. Αντίστοιχη είναι η αύξηση στα ενεργά κρούσματα κατά 30% και βεβαίως προκαλεί ανησυχία η μεταβολή του λόγου εισαγωγών προς εξιτήρια στο 1,65 και η επακόλουθη αύξηση των διασωληνωμενων ασθενών στις ΜΕΘ κατά 15%. Η αύξηση αυτή εντοπίζεται κυρίως στην Αττική που έχει όμως το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πολλών και καλών νοσοκομείων αναφοράς που διαθέτουν πλέον μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών Covid. Τα νέα μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως για να ανακόψουν αυτήν ακριβώς την αυξητική πορεία».

Για να καταλήξει: «Κατανοώ απολύτως την κούραση όλων μας, είμαι κι εγώ το ίδιο κουρασμένος. Είμαι όμως κι αισιόδοξος διότι το τέλος αυτής της περιπέτειας πλησιάζει. Μη χάσουμε τώρα στο τέλος το δρόμο μας. Το χρωστάμε σε όσους έφυγαν από αυτόν τον φονικό ιό και σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι από εμάς και πρέπει να μείνουν ζωντανοί».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα σήμερα έσπασε το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών, ενώ οι ρυθμοί εμβολιασμού αυξάνονται διαρκώς.

Συνεχίζουμε!», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.


Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (12/02) άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς 75-79 ετών, δείτε πώς θα κλείσετε ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (11/02), άνοιξε η πλατφόρμα και για τους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ