18-01-2021

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών

Μικροένταση σημειώθηκε μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αυτόπτης μάρτυρας τηε δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτα Καραγιαννίδου κατά στην έναρξη της κατάθεσή της ανέφερε ότι «ήταν τάγμα εφόδου αυτό που τους επιτέθηκε…Είναι ναζί».

Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε μια μικροένταση από τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου προς την κυρία Καραγιαννίδου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.

Πολιτική αγωγή: Που εντάσσονται ιδεολογικά όσα επικαλείται η Χ.Α ;
Υπεράσπιση: Ιδεολογία ήρθαμε να κρίνουμε;
Πολιτική αγωγή: Έχετε ακούσει σε σχέση με τον φασισμό και την εμπειρία της χώρας, τι ήταν τα Ες-Ες;
Υπεράσπιση: Τι σχέση έχει αυτό;
Πολιτική αγωγή: Είναι όλα αυτά μέσα στη δικογραφία, μέσα στο βούλευμα. Τι γνώμη έχετε κυρία μάρτυρα για τον Χίτλερ;
Αντιδρά σ΄ αυτό το σημείο η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνεχίζει ακάθεκτος τις ερωτήσεις στη μάρτυρα: «Όταν στην επίσημη εφημερίδα τους γράφουν είμαστε πιστοί στρατιώτες του ισόθεου Αδόλφου Χιτλερ που παραπέμπει αυτό;».
Μάρτυρας: Ότι είναι ναζί ….
Υπεράσπιση: Δεν ντρέπεστε….
Πρόεδρος (Μαρία Λεπενιώτη): Επιτέλους, δεν είναι αυτή συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων. Είσαστε δικηγόροι εδώ μέσα, κάνετε τη δουλειά σας, δεν είναι δυνατόν να λέτε «δεν ντρέπεστε», δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε άλλες δίκες ήσαστε στα ίδια έδρανα.
Υπεράσπιση: Όχι μ’ αυτό τον τρόπο.
Πολιτική αγωγή: Η τακτική τους σκοπό έχει την τρομοκράτηση της μάρτυρα.
Πρόεδρος: Τελειώνετε με τις ερωτήσεις σας.
Πολιτική αγωγή (Θεοδωρόπουλος): Υπάρχουν κάποιοι -επειδή είπατε ότι συναντιόμαστε στα ακροατήρια- με τους οποίους δεν έχω συναντηθεί ποτέ.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ