22-01-2021

Εταιρεία στην Αργολίδα απασχολούσε 38 ανασφάλιστους εργάτες

Δεκάδες ανασφάλιστοι εργάτες εντοπίσθηκαν από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν στην Αργολίδα σε πέντε εταιρείες.

Σε μία από τις εταιρείες, διαπιστώθηκε η απασχόληση 38 ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ συνελήφθη μια 67χρονη Ελληνίδα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Όπως προέκυψε, η εταιρεία απασχολούσε εργαζομένους, τους οποίους εντόπιζε η 67χρονη, μεταφέροντας τους με λεωφορείο από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Αργολίδας, έναντι αμοιβής στην εταιρεία για ωρομίσθια εργασία.

Στους υπόλοιπους ελέγχους, διαπιστώθηκε απασχόληση τεσσάρων ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας βεβαιώθηκαν παραβάσεις σχετικές με το ωράριο και τις ημέρες εργασίας, καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας βεβαιώθηκαν 12 τροχονομικές παραβάσεις σε φορτηγά αυτοκίνητα που εισέρχονταν και εξερχόταν στις εταιρείες.

Από τις εταιρείες ελήφθησαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος, ενώ από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ