19-01-2021

Απεργούν οι καθαρίστριες στα σχολεία της Καβάλας

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι καθαρίστριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, διαμαρτυρόμενες για τη μη καταβολή δεδουλευμένων πέντε μηνών από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, νωρίς το πρωί, στο Δημαρχείο Καβάλας, η πρόεδρος του συλλόγου Φωφώ Στρουμπούλη τόνισε ότι οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία έχουν υπογράψει σύμβαση μίσθωση έργου, που τις αποφέρει το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως κατά μέσον όρο.

Ο Δήμος Καβάλας, διά στόματος της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, δήλωσε στις καθαρίστριες ότι συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητά τους η καθυστέρηση της πληρωμής με αποκλειστική ευθύνη της κεντρικής διοίκησης.

Ωστόσο, η δήμαρχος ανακοίνωσε στις καθαρίστριες ότι ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας, είναι σε διαδικασία εύρεσης λύσης για να τις βοηθήσει έμπρακτα, καλύπτοντας, εν μέρει με δική του πρωτοβουλία, την καθυστέρηση που παρατηρείται στη μισθοδοσία τους και προκειμένου να μην περάσουν δύσκολα τις εορταστικές μέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ