11-04-2021

«Καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη: Ολέθρια τα αποτελέσματα αν δεν παρθούν μέτρα αμέσως (video)

Δραματικές προειδοποιήσεις για να μη βρεθεί η Θεσσαλονίκη ξανά σε δύσκολη θέση

Για επιστροφή της οριακής κατάστασης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, και μιλώντας στο Open ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων, διότι σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα Υγείας θα κινδυνέψει με κατάρρευση πολύ περισσότερο από ότι κινδύνεψε τον περασμένο Νοέμβριο.

O κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας και εξήγησε ότι «παρακολουθούμε το ιικό φορτίο με κομμένη την ανάσα. Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο. Αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα».

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να ελεγχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Σαρηγιάννης: Διπλασιασμός κρουσμάτων μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

«Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» επανέλαβε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο Οpen και επισημαίνοντας ότι η «κατάσταση θα ξέφευγε 100%» αν δεν λάμβανε η κυβέρνηση την απόφαση για νέα μέτρα με καθολική καραντίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

«Θα έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν παρθούν μέτρα. Τα περιθώρια στην Αττική είναι πολύ μικρά. Καλό θα ήταν να παραταθεί το lockdown για μία εβδομάδα» υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας σημείωσε ότι θα βοηθήσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ