23-04-2021

Υπό εξέταση από την Επιτροπή και η χρήση διπλής μάσκας για προστασία από τον κορονοϊό

«Καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική», σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη

Την άποψη ότι ίσως θα πρέπει ο κόσμος να στραφεί στη λύση της διπλής μάσκας για να προστατευτεί εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας, τονίζοντας ότι ήδη γίνεται γι αυτό το θέμα εκτενής συζήτηση στην Επιτροπή Ειδικών.

Όπως, πάντως, διευκρίνισε, η συζήτηση δε γίνεται για να γίνει υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας αλλά εξετάζεται ως ένα προτεινόμενο μέτρο. Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ.

Αμφότεροι, δε, εκτίμησαν ότι οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν είναι αρκετές για να βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Γκίκας, ενώ ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι «απαιτούνται περίπου τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα. Καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ