19-04-2021

Δύσκολα θα γλιτώσει το lockdown η Θεσσαλονίκη – «Διαφορετική πόλη την άλλη Δευτέρα» (video)

Πάει κι η Θεσσαλονίκη..

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα από την εβδομάδα που έρχεται και για τη Θεσσαλονίκη, όπως προανήγγειλε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και σε συνδυασμό με τη σημερινή επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη συμπρωτεύουσα, όλα συγκλίνουν στο ότι πάμε για ολικό lockdown και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, κάτι που επίσης αναμένεται να γίνει σε Αχαΐα και Ρέθυμνο.

«Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα. Θα έχει άλλη κατάσταση απ’ αυτήν που έχει σήμερα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έγκαιρο της αποφάσεως (σ.σ.: για την Αττική), μας κάνει να βλέπουμε μικρότερο κόστος και υγειονομικό και οικονομικό. Εκτιμώ ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί τώρα, είναι μικρότερος απ’ αυτόν που θα χρειαζόταν αν αργούσαμε πάλι μια δυο βδομάδες» είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο Open και συμπλήρωσε;

«Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέο περιβάλλον. Είναι δεδομένο ότι θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις. Χρειάζεται ταχύτερες αποφάσεις και πρόληψη».

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εικόνα ανάλογη με εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου. Τα στοιχεία αυτά θα επανεξεταστούν αύριο, από την Επιτροπή Επιδημιολόγων και θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η επίσκεψη Κικίλια

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να βρεθεί σε υγειονομικές δομές της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (10:00), το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο (11:00) και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (11:30), από όπου θα προβεί σε δηλώσεις προς τους στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχείο της πόλης, (12:15), μετά το πέρας της οποίας, επίσης, θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ