23-04-2021

Κορονοϊός: Ξεκινούν τα sms με άυλη συνταγογράφηση οι εμβολιασμοί για 60-64 ετών – Πώς κλείνετε ραντεβού (video)

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβαίνει σε διευκρινίσεις, αναφορικά με την προ κράτηση ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης

Στον απόηχο του ανοίγματος των ραντεβού για εμβολιασμό σε περισσότερες ηλικιακές κατηγορίες, με ποιο πρόσφατο αυτό για όσους πολίτες είναι ηλικίας 60-64 ετών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβαίνει σε διευκρινίσεις, αναφορικά με την προ κράτηση ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Όσοι πολίτες έκαναν την εγγραφή τους λίγο πριν (ή μετά) το άνοιγμα των ραντεβού για την ηλικιακή τους ομάδα δεν θα λάβουν SMS και πρέπει να κλείνουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό από τα υπόλοιπα κανάλια που έχουν διαμορφωθεί, δηλαδή

  • το site emvolio.gov.gr
  • τα φαρμακεία και
  • τα ΚΕΠ

Όπως επισημαίνεται, η προκράτηση ραντεβού είναι μια πρόταση που κάνει το κράτος προς τους πολίτες με συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώρες και τοποθεσίες για τις δύο δόσεις του εμβολιασμού. Εφαρμόζεται μόνο για όσους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr), για το λόγο ότι μόνο για αυτούς υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου και email).

Η διαδικασία πριν το άνοιγμα των ραντεβού

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα ραντεβού για μια ηλικιακή ομάδα, καταγράφονται όσα μέλη της είναι εγγεγραμμένα στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν τα ραντεβού να έχουν ολοκληρωθεί οι προκρατήσεις που θα προταθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να εντοπιστεί το εμβολιαστικό κέντρο που είναι πλησιέστερο στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί και να ληφθεί μέριμνα για τη διαθεσιμότητα ραντεβού σε ημερομηνίες και ώρες.

Έτσι, θα λάβουν SMS μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδα στην οποία ανήκουν.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το https://emvolio.gov.gr/

Στο 4,46% η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα

Στο 4,46% έχει ανέλθει έως σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Υγείας έως αυτήν την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, 10/2 και την Παρασκευή, 12/2, ακόμη δύο ηλικιακές ομάδες εντάσσονται στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία».

Συγκεκριμένα,  το απόγευμα της Τετάρτης θα αρχίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Υγείας, να στέλνονται τα sms ραντεβού, για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους όπως είχε ανακοινωθεί ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού, που θα γίνεται παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, το οποίο αφορά αυτή τη στιγμή πολίτες ηλικίας 80-84 ετών. Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει επίσης η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ