23-04-2021

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κρήτη – 13 κρούσματα στα Ανώγεια

Τα κρούσματα αφορούσαν κυρίως σε μικρές ηλικίες από τα Ανώγεια και την ευρύτερη περιοχή και θα μπουν σε καραντίνα - Βρέθηκαν μετά από rapid test

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στα Ανώγεια Κρήτης, καθώς κατά τη διενέργεια rapid test που έλαβε χώρα την Τετάρτη (10/2) στην περιοχή, 13 άτομα ανιχνεύτηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 600 ταχείοι έλεγχοι Covid-19 εκ των οποίων οι 13 προέκυψαν θετικοί . Τα κρούσματα αφορούσαν κυρίως σε μικρές ηλικίες από τα Ανώγεια και την ευρύτερη περιοχή και θα μπουν σε καραντίνα. Επίσης, θα γίνει ιχνηλάτιση των επαφών τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη θα τεθεί η πρόταση για κλείσιμο των σχολικών μονάδων στην περιοχή. Ωστόσο, αυτό θα το αποφασίσουν εν τέλει οι αρμόδιες διευθύνσεις και επιτροπές. Ακόμη, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο cretapost.gr, στα 13 άτομα που βγήκαν θετικά, θα γίνουν και μοριακά τεστ.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων τόνισε πως όσοι δημότες έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπορούν να κάνουν rapid test ή μοριακό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

«Στα Ανώγεια έχουμε έντονους κοινωνικούς δεσμούς καθώς υπάρχουν μεγάλες οικογένειες που έχουν στενές σχέσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε ανακοίνωση κρούσματος προκαλεί ανησυχία», τόνσε σχετικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τέλος, το μεσημέρι της Τετάρτης (10/2) θα γίνουν τεστ στην περιοχή Λειβάδια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ