16-04-2021

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 16χρονης Μαργαρίτας από τη Θήβα

Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας

Σε αλλοιώσεις μυοκαρδίου οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης κοπέλας από τη Θήβα που είχε προσβληθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Παρότι δεν προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση όταν πρόκειται για θύματα του κορονοϊού, εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μετά από καταγγελίες της οικογένειας της Μαργαρίτας ότι το παιδί έπεσε θύμα σοβαρού ιατρικού λάθους.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στο περισσότερο των περιπτώσεων σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή αρρυθμία. Αν όμως υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή νόσος COVID θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε αυτό το πεδίο» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Θήβας για τον θάνατο της 16χρονης

«Για τον θάνατο της 16χρονης, το νοσοκομείο Θήβας είχε ανακοινώσει: «Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση. Τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ