19-04-2021

Εισαγγελική παρέμβαση για το «κορονοπάρτι» αστυνομικών στη ΓΑΔΑ (video)

Η εντολή της εισαγγελέως, είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελικό λειτουργό για εξακρίβωση του περιστατικού

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας αστυνομικών, οι οποίοι φαίνονται να διασκεδάζουν με αλκοόλ μέσα στα γραφεία της Γραμματείας στη ΓΑΔΑ, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.

Παρέμβαση Εισαγγελέα

Το περιστατικό με το «κορονοπάρτι», προκάλεσε, λοιπόν, την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή για την διενέργεια έρευνας.

Η εντολή της εισαγγελέως, είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος, αφού εξακριβώσει την βασιμότητα των δημοσιευμάτων και επαληθεύσει το περιστατικό, θα εξετάσει την διάπραξη αδικημάτων που αφορούν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, για την υπόθεση διατάχθηκε ήδη ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).

Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο

Ειδικότερα, στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε αρχικά από το τηλεοπτικό κανάλι «STAR», έξι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα, εμφανίζονται ο ένας πλάι στον άλλον χωρίς να φορούν μάσκες, με ποτήρια με ποτά στα χέρια, ενώ σε ένα τραπέζι μπροστά τους υπάρχουν μπουκάλια με βότκα και ουίσκι και διάφορα φαγώσιμα είδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το περιστατικό έγινε πριν από τέσσερις ή πέντε ημέρες, και οι εικονιζόμενοι που φέρονται να εργάζονται στην γραμματεία της Άμεσης Δράσης, ανάρτησαν οι ίδιοι την εικόνα στο διαδίκτυο.

ΓΑΔΑ - «Κορονοπάρτι»

Το γεγονός αυτό δημιούργησε, μάλιστα, σάλο και αγανάκτηση στους συναδέλφους των αστυνομικών, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περιπολούν και να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ