14-04-2021

Προσαγωγή φωτορεπόρτερ από τη συγκέντρωση για Κουφοντίνα – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Documento», οι αστυνομικοί πλησίασαν τον φωτορεπόρτερ και τον προσήγαγαν χωρίς εξηγήσεις

Φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Domumento» προσήγαγε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν επεισόδια, με την ελληνική Αστυνομία να δίνει εξηγήσεις. 

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων και δηλώσεων, διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξε σύλληψη φωτορεπόρτερ», όπως ανέφερε η ΓΑΔΑ και υποστήριξε ακόμη ότι «από την περιοχή της Πλατείας Συντάγματος προσήχθησαν σήμερα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ημεδαπός, ο οποίος δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο επιβεβαιωτικό της προφορικής του δήλωσης ότι είναι φωτορεπόρτερ. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων του αποχώρησε».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Documento», οι αστυνομικοί πλησίασαν τον φωτορεπόρτερ και τον προσήγαγαν χωρίς εξηγήσεις, παρότι επέδειξε σχετικό έγγραφο, που πιστοποιούσε ότι εργάζεται στο εν λόγω Μέσο Ενημέρωσης.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Μάριος – Ραφαήλ Μπίκος, ο οποίος ανάρτησε, μάλιστα, και σχετικό βίντεο, μετά την προσαγωγή του, τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ, μέσα σε περιπολικό με τέσσερα άτομα, για εξακρίβωση στοιχείων και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτά είναι τα βίντεο που κοινοποίησε ο φωτορεπόρτερ του Documento:

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα της Τετάρτης (03/02), συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν ήπια επεισόδια μεταξύ των συμμετεχόντων και της αστυνομίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ