12-02-2021

Ανατροπή από τον Γώγο για το άνοιγμα των σχολείων – «Τίποτα δεν είναι δεδομένο» (video)

Ελπίδα όλων να μην αλλάξει κάτι

Η 1η Φεβρουαρίου αναμένεται εδώ και μέρες με ιδιαίτερη ανυπομονησία από χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα ως η ημερομηνία επιστροφής τους στα θρανία ωστόσο θα πρέπει να κρατούν και κάποιες επιφυλάξεις.

Αυτό συμπεραίνει κάποιος από τα σημερινά λεγόμενα του Χαράλαμπου Γώγου στον ΑΝΤ1, καθώς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ναι μεν χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία ως ειλημμένη, συμπλήρωσε όμως ότι «αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την Επιτροπή».

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα τόνισε αρχικά ότι σε μια τέτοια κατάσταση «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» και συνέχισε λέγοντας ότι «όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο γενικά στη χώρα μας. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους. Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει».

Όσον αφορά την Αττική ο καθηγητής υποστήριξε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα. Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα λήψης νέων μέτρων υποστήριξε ότι «στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια υγειονομική ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδος. Γιατί έχει σημασία αυτό».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ