14-02-2021

Κορονοϊός: «Αναθεώρηση των μέτρων αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων» (video)

Τι είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας για τη δική του περιπέτεια με τον ιό

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να ανησυχούν για την κατάσταση στη χώρα, μετά και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για «αναθεώρηση των μέτρων αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (26/01) στην εκπομπή «Live News» στο «Mega» και για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό. Σχολίασε και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου (σ.σ. 842 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με περισσότερα από τα μισά εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική).

O κ. Εξαδάκτυλος νοσεί και ο ίδιος από κορονοϊό, καθώς παρουσίασε συμπτώματα το Σάββατο (23/01) και του έγινε η διάγνωση την Κυριακή (24/01). Όπως είπε, νοσεί ήπια, ενώ «κόλλησε» και η σύζυγός του. Τα δύο παιδιά τους πάντως είναι αρνητικά στον ιό.

Για την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

Προβληματισμένος ο Εξαδάκτυλος για τα 842 κρούσματα

Ακολούθως, ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αυξημένα κρούσματα της Τρίτης (26/01) και συνέστησε τη συνεχή επαγρύπνηση.

«Αν έχει συνέχεια, τότε μπαίνουμε σε μια φάση διαφορετική από αυτή που περιμέναμε. Κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις» είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου και ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε και τα αυριανά δεδομένα.

«Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, θα γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που έχουν ήδη αρθεί.

«Εάν χρειαστεί να κλείσει η χώρα», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τη Δευτέρα (25/01).

Πηγή: Mega

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ