02-03-2021

Κορονοϊός: «Έκρηξη» στα κρούσματα σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας

Στην ίδια επιχείρηση είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη 14 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Χαλκιδέων και στις Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη. Πρόκειται για την επιχείρηση, στην οποία είχαν ήδη εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα 21 κρούσματα κορονοιού.

Σύμφωνα με το «evima.gr» τα 25 έφτασαν τα νέα κρούσματα με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία για ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πριν από μια εβδομάδα των τοπικών Υγειονομικών Αρχών βρέθηκαν 14 κρούσματα σε μεγάλη εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Αρτάκη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης με κλιμάκια να σπεύδουν επί τόπου και να διενεργούν τεστ στο προσωπικό. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (26/01) ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων είναι 25.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι αποτέλεσε υγειονομική «βόμβα» μια πολυκατοικία στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, με συνολικά 10 ένοικους να βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό και κατά συνέπεια τέθηκαν σε καραντίνα. Το ίδιο έγινε και με άλλους 20 συγγενείς τους, ενώ ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως ανέφερε το «eviazoom.gr».

(πληρφορίες από evima.gr, eviazoom.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ