07-03-2021

Κορονοϊός: Τι ισχύει για τις βαθμολογίες και απουσίες των μαθητών κατά την τηλεκπαίδευση

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας - Ποιοι δεν θα λάβουν βαθμό

Χωρίς βαθμολογία θα βρεθούν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (τα οποία αποφασίστηκε να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου) εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών. Αυτό, αποφασίστηκε σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, μετά και τα παράπονα που εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τις δυσκολίες στην εξ΄αποστάσεως διδασκαλία.

Η βαθμολόγηση δεν θα πραγματοποιηθεί, αν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης διδάχτηκαν κάποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος λιγότερο από 10 ώρες. Επιπρόσθετα, ανάλογη  απόφαση αναμένεται και για τις απουσίες των μαθητών, κάτι το οποίο θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθεί το Β ́ Τετράμηνο.

Ειδικότερα

Όπως αναφέρει το υπουργείο, κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

«Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών-τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου».

Βέβαια, το υπουργείο Παιδείας έλαβε υπόψη του ότι πολλοί μαθητές είχαν δυσκολίες στη σύνδεσή τους με το διαδίκτυο και άρα χωρίς δική τους ευθύνη δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις ώρες διδασκαλίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ