08-03-2021

Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια

Παρέμβαση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (21/1) η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Μέλη του Φεμινιστικού Τομέα της συλλογικότητας κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια, παρεμβαίνοντας για τα όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητριών.

«Τα σεξουαλικά εγκλήματα, όσα από αυτά μαθαίνουμε, παίρνουν την τυπική νομική οδό και μετά από λίγο ξεχνιούνται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συλλογικότητα σε ανακοίνωσή της.

«Τα θύματα αντιμετωπίζονται με αμφιβολία στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, μετατρέπονται σε θύτες που είχαν σκοπιμότητες και είπαν ψέματα για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι πραγματικοί θύτες έχουν ισχύ και λεφτά, οι γυναίκες θύματα “εγκληματοποιούνται” και κατηγορούνται γιατί δεν το σταμάτησαν, γιατί δεν το είπαν όταν έπρεπε, και άρα η ευθύνη είναι δική τους. Το καθεστώς της ντροπής και της σιωπής για τα θύματα κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε» προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ