09-03-2021

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στα νησιά – Το πρόγραμμα τεσσάρων φάσεων (video)

Τι ανακοίνωσε ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, ταξίαρχος Αρίστος Περρής

Σε τέσσερις φάσεις θα γίνει ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, ταξίαρχος Αρίστος Περρής στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

  • Σε 18 νησιά όπου υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες, ο εμβολιασμός ήδη υλοποιείται ήδη από τις 11 Ιανουαρίου και ο εφοδιασμός πραγματοποιείται με τακτικές αεροπορικές πτήσεις.
  • Σε συνολικά 12 νησιά, με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου για τους πολίτες άνω των 85 ετών. Θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εθνικής επιτροπής. Και σε αυτή τη φάση, η μεταφορά γίνεται αποκλειστικά αεροπορικώς.
  • Σε 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 ως 3.500 κατοίκους, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από 10 Φεβρουαρίου και θα επεκταθεί σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες από αυτές που προβλέπει το σύστημα εμβολιασμού για την υπόλοιπη χώρα. Η μεταφορά των εμβολίων θα γίνει με έναν συνδυασμό αεροπορικών και θαλασσίων μέσων.
  • Σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.000 κατοίκους, ο εμβολιασμός σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών δύναται να πραγματοποιηθεί στο σύνολο του πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εφόσον κάποιος πολίτης, άνω των 18 ετών, το επιθυμεί.

Από 27 έως 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στο Καστελόριζο στο σύνολο των μόνιμων κατοίκων που το επιθυμούν, καθώς για νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων προβλέπεται ο ταυτόχρονος εμβολιασμός των πολιτών ανεξάρτητα από την ηλικία.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ