12-02-2021

Απογοητευμένος ο Δερμιτζάκης που άνοιξαν οι εκκλησίες πριν από τα σχολεία – Τι είπε για τις μεταλλάξεις (video)

«Πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα»

Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης (21/01) ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του κορονοϊού οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «δεν νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούριων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα». 

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι για εκείνον προτεραιότητα είναι το άνοιγμα Γυμνάσιων – Λυκείων. «Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων εννοείται. Τα σχολεία είναι σημαντικό στοιχείο για την πορεία των παιδιών. Δεν μπορούν να χάσουν δύο χρονιές. Αν θα ανοίξουν αυτή ή την επόμενη Δευτέρα είναι ένα τεχνικό θέμα», είπε.

«Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων», σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα.

«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία», επεσήμανε.

«Η εστίαση με σόμπες σε εξωτερικούς χώρους είναι το μόνο που μπορεί να συζητηθεί. Καταλαβαίνω και την ισορροπία με την οικονομία, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί», ανέφερε.

Σχετικά με την έναρξη κυβέρνησης Μπάιντεν ο ίδιος σχολίασε πως νομίζει ότι θα δούμε άλλη διαχείριση της πανδημίας που θα αλλάξει και για όλον τον πλανήτη και ότι ο Μπάιντεν έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα επιστημονική. 

Επιπλέον, σημείωσε πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και ότι η εστίαση από τη στιγμή που ανοίξει με την ίδια ωριμότητα όπως οι άλλες, έξω δηλαδή, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτούμε.

Σημειώνεται ότι, όπως έκανε γνωστό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, οι ναοί άνοιξαν για τους πιστούς τη Δευτέρα (18/01), με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ