06-03-2021

Στο νοσοκομείο της Λαμίας ξανά ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η υγεία του καταδικασμένου για την ένοπλη οργάνωση «17Ν», έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, καθώς ο ίδιος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές Φυλακές στις Φυλακές Δομοκού. Πληθώρα αστυνομικών συμμετέχουν ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο, καθώς και για όσο παραμένει σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος βρέθηκε ξανά σε νοσηλεία το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, αρνούμενος ωστόσο οποιαδήποτε παροχή βοήθειας. Έτσι λίγο αργότερα επέστρεψε και πάλι στη Φυλακή.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη βρίσκεται τις τελευταία ημέρες σε ξεχωριστό κελί νοσηλείας, κάτι που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε αλληλέγγυους του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ σημειώθηκαν βίαια επεισόδια. Σημειώνεται επίσης, πως αυτή είναι η πέμπτη απεργία πείνας που πραγματοποιεί στα 18 χρόνια εγκλεισμού του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ