04-03-2021

Κορονοϊός: Αναβολή της ενημέρωσης από τον Κικίλια για την πορεία της πανδημίας

Οι ειδικοί εξετάζουν τα επόμενα βήματα για την άρση των μέτρων

Για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ενημέρωση, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, οι εικόνες συρροής καταναλωτών σε κεντρικές εμπορικές οδούς, με  την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 18/1, προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι  εξετάζουν τα επόμενα βήματα, μελετώντας τις πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, με τελευταία στη σειρά την εστίαση.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης παραδέχτηκε πως «υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα. Νομίζω ότι σιγά – σιγά θα χτίσουμε την κίνηση, αλλά για να έχουμε διάρκεια πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες». Ο ίδιος, ανέφερε ακόμη ότι «Δεν θέλουμε λουκέτα, ούτε ανεργία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ