13-02-2021

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μεταλλαγμένου κορονοϊού σε Αθήνα και Κρήτη

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, κάτι που θα σήμαινε πως υπάρχει εξάπλωση στον πληθυσμό

Τον προβληματισμό των αρχών προκάλεσε η εμφάνιση δύο ακόμη κρουσμάτων της παραλλαγής του κορονοϊού στην Κρήτη και την Αττική, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μεταλλαγμένων κρουσμάτων σε 26.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα 24 κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι εν λόγω ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα και ακολουθούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.

Μάλιστα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, κάτι που θα σήμαινε πως υπάρχει εξάπλωση στον πληθυσμό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως παρά τη μείωση των κρουσμάτων, οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με προσήλωση.

Κορονοϊός: 566 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 320 διασωληνωμένοι – Τα 256 στην Αττική

Όπως αναφέρθηκε, κατά 566 αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά και την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη (19/01), ενώ έγινε γνωστό ότι 30 πολίτες κατέληξαν από επιπλοκές λόγω του ιού τις τελευταίες 24 ώρες. Επίσης, 320 ασθενείς δίνουν μάχη στις εντατικές.

Από τα νέα κρούσματα τα 256 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 72 στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν άλλες οκτώ περιφερειακές ενότητες, στις οποίες εντοπίζεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149.462, ενώ 5.518 είναι οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ