04-03-2021

Κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκαν 36 εμβολιασμοί σε ωφελούμενους και εργαζόμενους της δομής

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη (19/1) στην Κρήτη οι εμβολισμοί στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Κινητή Ομάδα Υγείας Ηρακλείου του ΕΟΔΥ, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Πρώτος που έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό ήταν ο κ. Μενέλαος 95 ετών στη δομή «Απόστολος Τίτος» στο Ηράκλειο.

Οι υγειονομικοί της Κινητής Ομάδας Υγείας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη δομή, παρουσία της διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη, με τη ροή του εμβολιαστικού προγράμματος να κυλάει ομαλά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 36 εμβολιασμοί σε ωφελούμενους και εργαζόμενους της δομής, ενώ σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί σε όλες τις δομές του νησιού τις επόμενες ημέρες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, έως χθες είχαν εμβολιαστεί 84.639 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,77% εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού είχαν κλειστεί 372.243 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, ενώ είχαν εμβολιαστεί 6.000 ηλικιωμένοι.

Φωτογραφία: Cretalive

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ