08-03-2021

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο ανήλικοι (video)

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε εγγυοδοσία 2.000 ευρώ για τον καθένα, ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ανά δεκαήμερο και η επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής - Ελεύθερος και ο ειδικός φρουρός

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, έμειναν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας μετά την απολογία τους στον ανακριτή, μέχρι να πάει η υπόθεση σε δίκη… Ελεύθερος και ο ειδικός φρουρός, που είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση, αλλά με αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στα δύο αδέλφια, στα οποία ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, επιβλήθηκε από τον ανακριτή εγγυοδοσία 2.000 ευρώ για τον καθένα, ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ανά δεκαήμερο και η επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής. Για τον ειδικό φρουρό να σημειωθεί ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας.

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ο συνήγορος των δυο ανήλικων ανέφερε πως «ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν, έχουν μετανιώσει για την πράξη τους, αποδόθηκε δικαιοσύνη». Οι δύο ανήλικοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους, ωστόσο, συνέχισαν να επιμένουν πως προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη του Μετρό.

Οι δυο ανήλικοι ανέφεραν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη, όπως υποστήριξαν επίσης ο δικηγόρος τους και η οικογένειά τους.

Οι διώξεις στους ανήλικους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από τον εισαγγελέα

Τα δύο ανήλικα αδέρφια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους (προηγήθηκε εισαγγελική έρευνα) από τον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια αντιμετωπίζουν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Eπιπλέον, ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στην Αστυνομία. Και γι’ αυτά απολογήθηκαν την Τρίτη (19/01) στον ανακριτή. 

Στον ειδικό φρουρό, που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να βοήθησε την οικογένεια στο πως να χειριστεί την υπόθεση, ενώ δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Kαι οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και έτσι, η απολογία τους έγινε την Τρίτη (19/01). Οι ανήλικοι υποστήριξαν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Έως τότε ωστόσο θα κρατούνται. Παράλληλα, ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, (πλημμελήματα) αφέθηκε ελεύθερος. Τα δύο παιδιά δήλωσαν και στον εισαγγελέα μετανιωμένα για την πράξη τους και ζήτησαν «συγγνώμη», ενώ ο ειδικός φρουρός αρνείται τις κατηγορίες.

Την ίδια ώρα που οι κατηγορούμενοι ετοίμαζαν τις απολογίες τους, κυκλοφόρησε νέο βίντεο από τον ξυλοδαρμό, ενώ δεν αποκλείεται και η εμπλοκή τρίτου προσώπου (εκτός από τον ειδικό φρουρό που ήρθε σε επαφή μαζί τους μετά το περιστατικό).

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας που έγινε την περασμένη Τρίτη (12/01) και προκάλεσε σάλο σε όλη τη χώρα, μετά τα όσα είπε και το θύμα, όταν τους συνέστησε να φορέσουν μάσκα για τον κορονοϊό και να μην ακουμπούν τα πόδια τους στα καθίσματα. Οι φερόμενοι ως δράστες απολογήθηκαν στον ανακριτή, μετά τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα το Σάββατο (16/01). Από την πρώτη στιγμή συγκλόνισαν οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό.

Έτσι έφτασαν οι Αρχές στους ανήλικους – Οι συνομιλίες «φωτιά»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», μέσω του Facebook και Instagram ταυτοποίησε η ΕΛΑΣ τoυς δύο ανήλικους. Τα πρόσωπα των δύο αγοριών, ηλικίας 15 και 17 ετών, φαίνονταν καθαρά στο βίντεο και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους λογαριασμούς αυτών και των φίλων τους στο Facebook. Έτσι έγινε η ταυτοποίηση και η σύλληψή τους. Με τις Aρχές να λένε από την πρώτη στιγμής πως είναι στα ίχνη τους.

Στο δελτίου του «Alpha» έπαιξε, μάλιστα, και φωτογραφία τους από το μετρό.

Η άρση απορρήτου στο τηλέφωνο αποκάλυψε την αλήθεια

Καθοριστικές για το έργο της αστυνομίας ήταν και οι συνομιλίες ανάμεσα στη μητέρα των ανηλίκων και τον ειδικό φρουρό που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς αποδείχθηκε πως κάλυπτε τα παιδιά μετά την πράξη τους.

Οι συζητήσεις ήρθαν στο φως έπειτα από την άρση απορρήτου που έγινε στο τηλέφωνο της μητέρας, το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρησιμοποιούσαν και οι δύο ανήλικοι για να επικοινωνούν με τον αστυνομικό.

Δύο είναι, μάλιστα, οι συνομιλίες που φαίνεται να «καίνε» τους εμπλεκόμενους. Στη μία, η μητέρα των αγοριών ενημερώνει τον ειδικό φρουρό πως «κατέβηκαν» όλα τα μηνύματα των ανηλίκων από το Facebook και το instagram, ενώ εκείνος της απαντά πως οι αρμόδιες Αρχές μπορούν και τώρα να τα εντοπίσουν. Στη δεύτερη επαφή, η γυναίκα ενημερώνει τον ειδικό φρουρό πως κάποιος παρακολουθεί το σπίτι τους, ενώ εκείνος της ζητά να σημειώσει τον αριθμό των πινακίδων ώστε να εξακριβώσει αν πρόκειται για ασφαλίτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ