12-02-2021

Κλείνει στις 16:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Αυτή την απόφαση πήρε η ΕΛΑΣ, καθώς υπάρχει κάλεσμα στα Προπύλαια για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του, εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει

Στις 16:00 κλείνει, με εντολή τις Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ πήρε αυτή την απόφαση, καθώς υπάρχει κάλεσμα στις 17:30 στα Προπύλαια για συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (17/01) ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από εισαγγελική εντολή, αφού παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει από τις 8 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τελικά, αρνήθηκε τη βοήθεια στο νοσοκομείο Λαμίας και γύρισε στη φυλακή.

Σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται:

«Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 17:30

Στις 8/1/2021 ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του από την εξουσία και την κυβέρνηση που ετσιθελικά και αντιβαίνοντας ακόμα και τους ίδιους της τους νόμους τον κρατάει στις φυλακές Δομοκού αντί να τον μεταγάγει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και δικαιούται να βρίσκεται.

Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα ενάντια στην κρατική και κατασταλτική ασυδοσία διεκδικεί τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του συντρόφου είναι πλήρως δίκαιο.

Απέναντι στην κυβέρνηση και τους κρατικούς σχεδιασμούς, στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, στη CIA και σε όλο το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα, στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου μέχρι τη νίκη.

Γιατί ο ρεβανσισμός που εκφράζεται στο πρόσωπό του αποτελεί κομμάτι της συνολικής κοινωνικής και ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε.

Γιατί δεν κατάφεραν και δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν λαϊκό αγωνιστή, έναν αμετανόητο επαναστάτη αντάρτη πόλης, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ