04-03-2021

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό εκδρομείς στην Κρήτη (video)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν πτόησαν κάποιους που επέλεξαν να βγουν για εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου παρά την απαγόρευση της Πολιτικής Προστασίας

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» συνεχίζει να… χτυπάει την Κρήτη μια χιονοπτώσεις ειδικά στα ορεινά του νησιού και παρ’ ολίγον να συνέβαινε τραγωδία στο Οροπέδιο Λασιθίου. Συγκεκριμένα, απερίσκεπτοι εκδρομείς παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας επισκέφτηκαν την ορεινή περιοχή της Κρήτης, όταν τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακόμα έντονα.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Κρήτη» ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα στις 18 Ιανουαρίου, στην περιοχή, από αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χείλος γκρεμού, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου.

«Είναι σημαντικό σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα να μην εκθέτουμε τις ζωές τις δικές μας σε κίνδυνο, αλλά ούτε των διασωστών» σημείωσε.

Σύμφωνα με το «ekriti.gr», ο κάμπος του Οροπεδίου με υψόμετρο από 800 έως 850 μέτρα, έχει ντυθεί στα λευκά με το χιόνι να φθάνει σε ύψος από 5 έως 10 πόντους. Το χιόνι και ο παγετός τις πρωινές ώρες ήταν έντονος.

Πηγές: Ράδιο Κρήτη, ekriti.gr

Φωτογραφία: Οροπέδιο Λασιθίου Lasithi Plateau (Facebook)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ