04-03-2021

Θεοδωρίδου: Δεν σχετίζονται τα εμβόλια κορονοϊού με τον θάνατο των 23 ηλικιωμένων στη Νορβηγία

Οι θάνατοι αυτοί δεν σχετίζονται με το εμβόλιο καθώς ο αριθμός των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αριθμό των συνηθισμένων θανάτων σε αυτές τις ηλικίες

Ο θάνατος των 23 ηλικιωμένων στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό τους για κορονοϊό δεν σχετίζεται με το εμβόλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Όπως είπε, οι θάνατοι αυτοί δεν σχετίζονται με το εμβόλιο καθώς ο αριθμός των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αριθμό των συνηθισμένων θανάτων σε αυτές τις ηλικίες. Μάλιστα τόνισε ότι οι θάνατοι ηλικιωμένων σε γηροκομεία της Νορβηγίας ανέρχονται σε 400 ανά εβδομάδα.

Ωστόσο, σημείωσε πως τα ηλικιωμένα άτομα με εύθραυστη υγεία καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό. Πάντως, τόνισε πως ανάλογα περιστατικά δεν έχουν καταγραφεί σε χώρες που έχουν γίνει πολλοί εμβολιασμοί όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν γίνει μέχρι τώρα πάνω από 4 εκατ. εμβολιασμοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ