08-03-2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με το ωράριο και τη μετακίνηση από νομό σε νομό

Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ισχύει και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Παραμένουν στα 300 ευρώ τα πρόστιμα

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί και μετά τη Δευτέρα (18/01), παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (15/01) στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τα καταστήματα λιανεμπορίου θα κλείνουν στις 20:00, ενώ το ωράριο για απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων.

Παραμένουν στα 300 ευρώ τα πρόστιμα

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, μετά και την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, εξαιρώντας τις «κόκκινες» περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού lockdown. Ο ίδιος προανήγγειλε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα ανοίγουν και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ότι το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα θα παραμείνει στα 300 ευρώ και δεν θα αυξηθεί τελικά στα 500.

Τη Δευτέρα (18/01) λήγουν τα τελευταία έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού με lockdown σε όλη τη χώρα, όταν και επανήλθε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00 (όπως είχε ανακοινωθεί από τον Νοέμβριο, ενώ στις γιορτές πήγε 22:00-05:00).

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ