19-01-2021

Κορονοϊός: Έκλεισαν τμήματα δημοτικών λόγω κρουσμάτων (video)

Θετική μία δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Μόλις τρεις ημέρες μετά την επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία, ο κορονοϊός «χτύπησε» τμήματα δημοτικών σχολείων, με συνέπεια αυτά να παραμείνουν και πάλι κλειστά για τις επόμενες ημέρες, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, από την Τρίτη 12/1 έως και τις 24/1 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της τρίτης Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου ενώ έως τις 25 του μήνα δεν θα λειτουργεί το τμήμα της δευτέρας Δημοτικού των «Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη», στη Λάρισα.

Επιπλέον, από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του, το 2ο Δημοτικό Σχολέιο Πόλεως Καλύμνου.

Παράλληλα, την ίδια μέρα έκλεισε και τμήμα του 3ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό μια εκπαιδευτικός.

Μιλώντας στο Mega, η διευθύντρια του σχολείου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα ήταν ασυμπτωματική και κατόπιν ενημέρωσης ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, έλειψε κατά τη δεύτερη μέρα του σχολείου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ.

Τα μέτρα πρόληψης στα σχολεία

  • Υπενθυμίζεται πως κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, οι μαθητές πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Όσα από τα κτήρια διαθέτουν περισσότερες από μία εισόδους, καλούνται να τις χρησιμοποιούν.
  • Ειδικά μέτρα αφορούν στα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών, ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.
  • Ακόμη, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ