22-01-2021

Σκληρό lockdown σε Σπάρτη και Αργολίδα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00

Σκληρά μέτρα

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα – που σημαίνουν σκληρό lockdown – τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη (14/01) σε ολόκληρη την Αργολίδα και στον Δήμο Σπάρτης ,σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, λόγω αύξησης κρουσμάτων. 

Συγκεκριμένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της ΠΕ.
  • Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.

H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή (15/01).

Οι υπόλοιπες περιοχές με έκτακτα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (12/01) ανακοινώθηκε αυστηρό lockdown στη Λέσβο από την Τετάρτη (13/10) έως 18 Ιανουαρίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα (11/01) σκληρό lockdown επιβλήθηκε σε όλη τη Βοιωτία, ενώ την Κυριακή (10/01) ανακοινώθηκε παράταση των σκληρών μέτρων σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο.

Επίσης, την Παρασκευή (09/01) έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε αυστηρό lockdown στην Ανθήλη στη Λαμία, ενώ υπήρξε παράταση μέτρων στο χωριό Κέλλη στη Φλώρινα.

Ακόμα, περιοριστικά μέτρα έχουν ανακοινωθεί από τις 4 του μήνα για Σπερχιάδα και Μακρακώμη Φθιώτιδας, και αυτό συνέβη μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη συγκεκριμένη περιοχή, που έχει συνολικά 2.000 κατοίκους.

Τι ισχύει στην υπόλοιπη χώρα

Θυμηθείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι και τις 18/01, με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι έχει «παγώσει» το click away και είναι κλειστά καταστήματα, κομμωτήρια. Παραμένουν, επίσης, κλειστά καταστήματα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία, χωρίς πιστούς γίνονται οι λειτουργίες στις Εκκλησίες. Στις εταιρείες εξακολουθεί να ισχύει η τηλεργασία σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ