09-03-2021

Συναγερμός στα Καλάβρυτα: 26 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε εκκλησιαστικό διακονικό κέντρο

Τρόφιμοι κοινωνούσαν στο Γηροκομείο χωρίς μέτρα από κληρικούς, κάτι που εντείνει τους φόβους για περαιτέρω διασπορά

Σε εγρήγορση είναι οι αρχές και ο ΕΟΔΥ για την κατάσταση στο «Καλλιμανοπούλειο» Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα, αφού μετά από προγραμματισμένους ελέγχους που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν 26 τρόφιμοι και εργαζόμενοι θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «pelop.gr», τρόφιμοι κοινωνούσαν στο Γηροκομείο χωρίς μέτρα από κληρικούς, κάτι που εντείνει τους φόβους για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, καθησυχάζει ότι το ίδρυμα δέχθηκε συγχαρητήρια κατά τους ελέγχους που έχει δεχθεί, από το κλιμάκιο Υγείας.

Άμεσα βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που προχώρησε σε 63 μοριακά τεστ και εντοπίστηκαν συνολικά 26 άτομα να νοσούν από κορονοϊό. Όλοι έχουν απομονωθεί σε ειδικούς χώρους του ιδρύματος, χωρίς να έχουν, ωστόσο, μέχρι τώρα συμπτώματα.

Από το τεστ βρέθηκαν θετικοί 13 ηλικιωμένοι και 13 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί πως στο Καλλιμανοπούλειο φιλοξενούνται 60 ηλικιωμένοι, ενώ 20 άτομα εργάζονται στο ίδρυμα της Εκκλησίας.

Στο Δημαρχείο Καλαβρύτων ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκομένων φορέων.

(πληροφορίες από pelop.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ