09-03-2021

Κορονοϊός: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό παίρνουν και οι φαρμακοποιοί

Μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του υπ. Υγείας προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ)

«Οι φαρμακοποιοί ήταν εξ αρχής στην προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό». Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αποδέκτη τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Έτσι, η Πολιτεία διαβεβαίωσε για την προτεραιότητα των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό, όπως ισχύει με τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, με βάση και το πλάνο που ακολουθείται.

Το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, έθεσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας.

Την ένταξη των φαρμακοποιών στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για την Covid-19 ζήτησε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), τονίζοντας ότι «οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας έχουν συμβάλει καθοριστικά με την καθημερινή παρουσία τους στον πάγκο, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας εξίσου σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ