26-02-2021

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ – Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν (video)

Οι φερόμενοι ως δράστες απολογήθηκαν στον ανακριτική

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ τον περασμένο Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις από τους οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ έκαστος και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή,παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Και οι οκτώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες αφού όπως λένε δεν στοιχειοθετούνται και υποστήριξαν ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ έφτασε πριν από μερικές εβδομάδες στην εξιχνίαση και στην ταυτοποίηση των δραστών (είναι έξι φοιτητές ανάμεσά τους).

Οι εισβολείς είχαν μπει στο γραφείο του πρύτανη εξοπλισμένοι με πυροσβεστήρες, καδρόνια και σπρέι. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους υπέρ των καταλήψεων, διέλυσαν το γραφείο, ενώ πριν φύγουν προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη να διαπομπεύσουν τον πρύτανη με τη φωτογραφία που ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκαλώντας οργή. Με αποτέλεσμα να κλείσει και το Πανεπιστήμιο εκείνη την περίοδο.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε επικηρύξει τους δράστες της επίθεσης με 100.000 ευρώ, ποσό που δεν θα δοθεί από την στιγμή που η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ