09-03-2021

«Επιδημία» οι τηλεφωνικές απάτες στην Κάρπαθο – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες (video)

«Μην πιστεύετε κανέναν, να επιβεβαιώνεται κάθε τηλεφώνημα»

Ως μορφή «επιδημίας» χαρακτηρίζονται οι τηλεφωνικές απάτες στο νησί της Καρπάθου λόγω της συχνότητας με την οποία λαμβάνουν χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε μόλις ένα 24ωρο ο παραβάτης απέσπασε χρηματικό ποσό αξίας 33 χιλιάδων ευρώ.

Τελευταίο θύμα, αποτέλεσε ένας επιχειρηματίας ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον δήθεν αντιδήμαρχο του νησιού. Μιλώντας στο Live News, ανέφερε «αν είχαν μιλήσει οι προηγούμενοι δεν θα την πάταγα»προειδοποιώντας παράλληλα  τους συμπολίτες του.

Πως γίνεται η απάτη

Ο απατεώνας τηλεφωνεί στους υποψήφιους «στόχους» και ισχυρίζεται πως είναι κάποιος επιφανής πολίτης του νησιού. Κάνει παραγγελίες και στην συνέχεια στέλνει μέσω εφαρμογής κοινωνικών δικτύων πλαστή απόδειξη δήθεν κατάθεσης.  Στην συνέχεια ισχυρίζεται πως έστειλε παραπάνω χρήματα από λάθος και ζητά επιστροφή του ποσού.

Στο τελευταίο θύμα είπε πως αντί για 750 ευρώ έβαλε 7.500 από λάθος, με αποτέλεσμα να του επιστραφούν 6.750 ευρω.

Το όνομα του αντιδημάρχου έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από τον απατεώνα, έτσι ο επιχειρηματίας υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και κάλεσε… τον ίδιο τον αντιδήμαρχο. Όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για εξαπάτηση, έσπευσε στην τράπεζα αλλά λόγω τραπεζικού απορρήτου δεν κατόρθωσε να βγάλει άκρη.

Το θύμα συνεχίζει την προσπάθεια του καθώς προσέλαβε δικηγόρο για να εντοπίσει τον απατεώνα. «Μην πιστεύετε κανέναν, να επιβεβαιώνεται κάθε τηλεφώνημα» προειδοποίησε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος.

Στην Κάρπαθο επικρατεί ανησυχία με τις αρχές να χτυπούν «καμπανάκι» στους πάντες ώστε να είναι πολύ προσεκτικοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ