09-03-2021

Βασιλακόπουλος: Δεδομένο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα μετά τις γιορτές – Τι είπε για τα σχολεία

Το αποτύπωμα του τι κάναμε στις γιορτές θα φανεί πολύ αργότερα από την ημερομηνία που οι ειδικοί καλούνται να πάρουν αποφάσεις για τα σχολεία

Είναι δεδομένο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας μετά τις γιορτές, αρκεί η αύξηση αυτή να είναι διαχειρίσιμη επεσήμανε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στο Star, τόνισε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση του δεύτερου κύματος, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να σκεφτόμαστε ότι το δεύτερο κύμα έχει τελειώσει.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι το αποτύπωμα του τι κάναμε τις γιορτές θα φανεί 10 με 15 ημέρες μετά, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί καλούνται να εισηγηθούν στις 4 Ιανουαρίου την επιστροφή των μαθητών στα θρανία χωρίς να γνωρίζουν αυτό το αποτύπωμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο να πάρουν λάθος απόφαση.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν ξαφνικά στις 20 Ιανουαρίου παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων κανείς δεν θα γνωρίζει αν αυτή οφείλεται στις γιορτές, στο άνοιγμα των σχολείων ή στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click in shop (αγορές με ραντεβού μέσα στο κατάστημα), ώστε να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα για να μην είναι οριζόντια.

Ο καθηγητής έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα τονίζοντας πως το 2021 υγειονομικά θα είναι πολύ καλύτερο από το 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ