12-02-2021

Προειδοποιήσεις για Πρωτοχρονιά: «Μετά τις 22:00 να είναι νεκρή πόλη η Αθήνα» – Έλεγχοι παντού

«Κάθε γιορτή μια μαχαιριά με πολλές μετά από 15 ημέρες θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ»

Να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα τις επόμενες ημέρες «για να μην κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» ζήτησε ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να είναι «νεκρή πόλη» μετά τις 10 το βράδυ.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Κάθε γιορτή μια μαχαιριά με πολλές μετά από 15 ημέρες θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» σημείωσε λέγοντας πως η Αττική «είναι στην κόψη του ξυραφιού», ενώ παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Καθολικοί έλεγχοι

Προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί μετά τις 10 αύριο βράδυ, όπως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Επιπλέον σημείωσε πως με ή χωρίς καταγγελία αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

«Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα τον μαζικό εμβολιασμό και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή την στιγμή δίνουν μάχη για την ζωή τους».

341 κρούσματα στην Αττική

Υψηλός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική το τελευταίο 24ωρο καθώς εκεί εντοπίστηκαν οι 341 από τις 942 νέες μολύνσεις. Τα κρούσματα στην Αττική κατανέμονται ως εξής:

-59 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

-45 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

-39 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

-30 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

-90 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

-40 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών

-38 κρούσματα στον Πειραιά

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ