13-02-2021

«Στόχος» διαδικτυακής κλοπής επιχειρηματίας στη Λάρισα – Τι συνέβη

Η αξία της λείας ανέρχεται στις 33.000 ευρώ

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ένας 61χρονος επιχειρηματίας από τη Λάρισα, καθώς χάκερ παρακολουθούσαν, ενδεχομένως για καιρό, την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, κατορθώνοντας να διεισδύσουν στα e-mail του.

Ο άνδρας συνομιλούσε μια εταιρεία στην Ιταλία για την αγορά μηχανημάτων τροφίμων και οι επίδοξοι απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν το υψηλό αντίτιμο.

Ο επιχειρηματίας αλληλογραφούσε με τους Ιταλούς, με τους οποίους συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όταν τον Οκτώβριο ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά των μηχανημάτων έναντι 33.300 ευρώ, οι διαδικτυακοί «πειρατές» εισχώρησαν στα μηνύματα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Με αυτόν τον τρόπο, παριστάνοντας τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρείας, έστειλαν στον 61χρονο τους αριθμούς δύο τραπεζικών λογαριασμών για να καταθέσει το ποσό, τα οποίο όπως διαπιστώθηκε αργότερα ταξίδεψε στην… Ισπανία!

Η μέθοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, οι δράστες παρενέβησαν με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» (Business e-mail Compromise) στο εταιρικό e-mail, προσθέτοντας ένα σημείο στίξης ή ένα επιπλέον γράμμα που δεν γινόταν αντιληπτό, καταφέρνοντας έτσι να παραπλανήσουν τον άτυχο επιχειρηματία!

Ο 61χρονος προέβη σε καταγγελία για απάτη στην Ασφάλεια Λάρισας, η οποία διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ