07-03-2021

Λινού για κορονοϊό: Μέσα φθινοπώρου θα έχουμε ανοσία της αγέλης (video)

«Πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια πολίτες»

Στα μέσα του φθινοπώρου του 2021 τοποθετεί τον χρονικό ορίζοντα στην επίτευξη ανοσίας της αγέλης η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA, η κ. Λινού τόνισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια πολίτες, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός της διαφαινόμενης υποχώρησης των επιφυλάξεων για τους εμβολιασμούς.

Η κ. Λινού μίλησε και για τη μέθοδο mRNA που χρησιμοποιούν τα εμβόλια και υπογράμμισε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε προσπάθειες και για άλλα νοσήματα μεταξύ των οποίων και για τον καρκίνο.

Οι παρενέργειες του εμβολίου συνήθως επικεντρώνονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ τους πρώτους δύο μήνες, είπε η κ. Λινού, μη αποκλείοντας πάντως την πιθανότητα «μακροχρόνια να υπάρξει κάτι» μετά από 20-30 χρόνια.

Ωστόσο, συνέχισε, η πιθανότητα εμφάνισης μακροχρόνια ενός ήπιου νοσήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολύ υψηλή πιθανότητα που έχει κάποιος να χάσει τώρα τη ζωή του από κορονοϊό.

H κ. Λινού αναφέρθηκε εξάλλου στους χρόνους που απαιτούνται για τη διαδικασία των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου «εμβολιάστηκαν λιγότεροι από τον αρχικό σχεδιασμό» λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας.

Τέλος, όπως είπε η ίδια, έχει κάνει αίτηση για εμβολιασμό στον Ιατρικό Σύλλογο αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ