06-03-2021

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ψυχίατρος φέρεται να άλλαξε τα φάρμακα του ροδίτη κατηγορούμενου

Διεξάγεται έρευνα και για τον ρόλο οικογενειακών προσώπων του κατηγορούμενου στη συνταγογράφηση

Ιδιώτης Ψυχίατρος πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες, καθώς φέρεται να έκανε αλλαγή της συνταγογράφησης φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντος έλληνα κατηγορούμενου, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Έτσι, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου καλείται πλέον να αναζητήσει στοιχεία κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε αποφασίσει να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε το αδίκημα της «ψευδούς βεβαίωσης» καθώς και της «ηθικής αυτουργίας», όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με τις ποινές, υπήρξε σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ώστε να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, καθώς και του ιδιώτη ψυχίατρου.

Ο τελευταίος φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος. Επίσης, πραγματοποιείται έρευνα σχετικά με τον ρόλο προσώπων του στενού οικογενειακού κύκλου του στην εν λόγω συνταγογράφηση.

Η πρόταση της Εισαγγελέως να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος γιατρός και ο πατέρας του κατηγορούμενου, για προσπάθεια απόδοσης στον κατηγορούμενο μειωμένο καταλογισμό, είχε γίνει εν μέρει δεκτή από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, δεν έγινε δεκτή αναφορικά με το σκέλος της έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, καθώς και της αδελφής του, αλβανικής καταγωγής, του έτερου καταδικασθέντος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του ροδίτη, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί η Πολιτική Αγωγή, ο οποίος δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των συγκεκριμένων προσώπων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα προχωρήσει επίσης σε μήνυση κατά των δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την υγεία του 23χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ