13-02-2021

«Έχουμε έλλειψη πληροφόρησης από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα» – Τι καταγγέλλουν γιατροί της Κοζάνης

Ο κ. Τσεβεκίδης διερωτήθηκε επίσης: «Δεν παίρνουν, επίσης, τη γνώμη και τη γνώση των τοπικών παραγόντων, παρότι εμείς έχουμε εικόνα. Πώς θα κάνουν ιχνηλάτηση από την Αθήνα;»

Γιατροί από την Κοζάνη προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες σε ό,τι αφορά την ελλιπή πληροφόρησή τους σχετικά με τα κρούσματα στην πόλη, ενώ τονίζουν ότι και οι υγειονομικές Αρχές από την πλευρά τους δεν αξιοποιούν τη γνώση που έχουν οι τοπικοί φορείς για να προχωρήσουν σε πιο σωστή και ακριβή ιχνηλάτηση.

«Έχουμε μία έλλειψη πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν μεν την εικόνα, αλλά αυτή η πληροφορία, δεν δίνεται, δεν διαχέεται στους ιατρικούς συλλόγους και τους γιατρούς για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται σε κάθε περιοχή. Τα μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, η εικόνα που έχουμε είναι αποσπασματική», ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο καρδιολόγος Χαράλαμπος Τσεβεκίδης και συνέχισε:

«Δεν παίρνουν, επίσης, τη γνώμη και τη γνώση των τοπικών παραγόντων, παρότι εμείς έχουμε εικόνα, την ανθρωπογεωγραφία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Πώς θα κάνουν σοβαρή ιχνηλάτηση από την Αθήνα; Πώς θα καταλάβουν τι γίνεται; Δε μπορούμε να κατηγορούμε συνέχεια έναν πολίτη, θα πρέπει να δούμε και τι κάνουμε εμείς».

Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν έχουμε μαγικές λύσεις. Υπάρχει πάντα το δίλλημα, από τη μία η δημόσια υγεία και από την άλλη η οικονομία και η υπόλοιπη ζωή».

Ο κ. Τσεβεκίδης ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αναζητηθούν «οι βέλτιστες λύσεις, να μην πάμε σε πρωτόγονες λύσεις, πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι, Έχουμε αυτό άρα κλείστε τα όλα, δεν ξέρουμε πώς θα ζήσετε, πάρτε ένα επίδομα. Να δούμε τα πραγματικά προβλήματα, είναι πιο δύσκολο, θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αυτό είναι το πιο σωστό για να αντιμετωπίσουμε δίκαια μία κρίση γιατί διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλου είδους προβλήματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ