17-04-2021

Το μοιραίο 20λεπτο για τη μικρή Μελίνα – «Καταπέλτης» η πρόταση του Εισαγγελέα

Έτσι αντέκρουσε τα λεγόμενα της αναισθησιολόγου

Ενοχή της αναισθησιολόγου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σχετικά με την την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ότι προκλήθηκε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, υπήρξε από τη μια αδράνεια για περίπου 20 λεπτά από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και από την άλλη λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το διάστημα αυτό του 20λεπτου ήταν ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη. Παράλληλα, η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχόσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής, ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα ανέφερε ότι χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης αντί για βρογχοδιασταλτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά όπως συνέβη στην πορεία στην Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ακόμη ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε την ενοχή της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Φωτογραφία: cretalive.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ