13-04-2021

Κορονοϊός: Όλη η διαδικασία του click away με απλά βήματα – Πώς θα γίνονται οι αγορές από την Κυριακή (video)

Μόνο ένα άτομο θα επιτρέπεται να παραλαμβάνει την παραγγελία

Η μέθοδος click away ετοιμάζεται να γίνει καθημερινή συνήθεια από την Κυριακή 13/12 και μέχρι να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημέρωση της Παρασκευής 11/12 για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οι παραγγελίες θα μπορούν να γίνονται είτε μέσω του e-shop είτε τηλεφωνικά.

Τι αναφέρουν οι οδηγίες

Η υπηρεσία click away θα λειτουργήσει μόνο με την ηλεκτρονική απόδειξη της παραγγελίας ή μέσω τους συστήματος POS, έξω από το κατάστημα και με συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία μόνο ένα άτομο θα μπορεί να την παραλάβει. «Από την τήρηση του κανόνα θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου», προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την παραλαβή του προϊόντος, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να στείλει μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033. Έπειτα, για να μετακινηθεί ο πελάτης θα πρέπει να έχει ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία και ουρές έως 9 άτομα έξω από τα καταστήματα.

Αν κάποια επιχείρηση που έχει βάλει μέσα πελάτη παράνομα θα επιβάλλεται πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή από 15 έως 90 ημέρες.

Δείτε τα γραφήματα:

«Είμαστε σε συζητήσεις ειδικότερα με τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχουν τη δυνατότητα της υπηρεσίας click away. Θα δούμε για επιπλέον προστατευτικά μέτρα. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετική ερώτηση.

Ακόμη, δήλωσε ότι θα επιτρέπονται και τηλεφωνικές παραγγελίες, ώστε και μικρά καταστήματα να έχουν επαφή με τον πελάτη και να κάνουν χρήση της υπηρεσίας click away. «Απευθύνεται δηλαδή όχι μόνο στους μεγάλους αλλά και στους περισσότερους μικρούς. Δεν θέλω να υποκριθώ ότι θα αντικαταστήσει την κανονική λειτουργία, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή λύση υπό τις δεδομένες συνθήκες», συμπλήρωσε.

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε ότι δεν υπάρχει μητρώο των επιχειρήσεων που θα κάνουν χρήση της υπηρεσίας και πως η κυβέρνηση έθεσε γενικούς κανόνες και αφορά όλες εκείνες που έχουν πρόσβαση σε δρόμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ