06-03-2021

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε κλινική του «Γεννηματάς» – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται»

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού σε κλινική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Αττικής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κορονοϊό και πάνω από οκτώ συναδέλφους εκ των οποίων έξι νοσηλευτές και δύο γιατροί», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Το νοσοκομείο διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού ενώ οι ασθενείς που προσέρχονταν στο νοσοκομείο εξυπηρετούνταν από τις άλλες δύο κλινικές, με τη μια πλέον να κλείνει λόγω της διασποράς του ιού.

«Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείται από μία μόνο κλινική», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος «έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό».

Και συμπληρώνει: «επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ