24-01-2021

ΠΟΕΔΗΝ: 10 γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη με τον κορονοϊό διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, 2000 υγειονομικοί νοσούν και 50 νοσηλεύονται

Στην αποκάλυψη πως 10 γιατροί και νοσηλευτές που έχουν νοσήσει με κορονοϊό δίνουν αυτή τη στιγμή μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων της χώρας, προέβη σήμερα ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «δεν είναι μόνο οι έξι συνάδελφοι που χάσαμε από κορονοϊό (δύο στο νοσ. Δράμας, ένας στο ΑΧΕΠΑ, ένας στο νοσ. Καβάλας, ένας στη προν. Μονάδα Άγιος Παντελεήμων, ένας στο νοσ. Καστοριάς), έχουμε και 10 διασωληνωμένους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι διασωληνωμένοι είναι οι εξής:

Διοικητική υπάλληλος 47 ετών στη ΜΕΘ νοσοκομείου Καβάλας
Νοσηλεύτρια 62 ετών στη ΜΕΘ νοσοκομείου Καβάλας
Διοικητικός υπάλληλος 60 ετών στη ΜΕΘ νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
Νοσηλεύτρια 54 ετών στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ
Φυσικοθεραπεύτρια 52 ετών στη ΜΕΘ του Στρατιωτικού νοσοκομείου στην Έδεσσα
Επικουρική Νοσηλεύτρια 46 ετών στη ΜΕΘ νοσοκομείου Πολύγυρου.
Γιατρός 62 ετών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου
Παρασκευάστρια 50 ετών στη ΜΕΘ νοσοκομείου Παπαγεωργίου
Νοσηλευτής 62 ετών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου
Νοσηλεύτρια 56 ετών στη ΜΕΘ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας

«Να ευχηθούμε περαστικά στους συναδέλφους. Ελπίζουμε όταν τα καταφέρουν να μην τους καλέσουν σε απολογία οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους επειδή κόλλησαν κορονοϊό. Το κάνουν τελευταία διοικήσεις νοσοκομείων με νοσούντες συναδέλφους. (Αγιος Σάββας γραπτή κλίση σε απολογία και σε άλλα νοσοκομεία με προφορικές κλήσεις για να μην μαθευτεί). Οι απολογίες γίνονται κατόπιν οδηγιών του υπουργείου υγείας.

Αντί να πουν περαστικά στους συναδέλφους τους στοχοποιούν για να καλύψουν δικές τους αδράνειες. 2000 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 50 νοσηλεύονται. Επικίνδυνες και ακατανόητες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ να επιστρέφουν οι νοσούντες συνάδελφοι στη δουλειά στις 14 ημέρες με θετικό τεστ αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα τρεις ημέρες Αυτή η απόφαση δεν είναι επιστημονική αλλά πολιτική για να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ