19-01-2021

Σεισμός στη Σάμο: Βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες από το τσουνάμι που χτύπησε το νησί

Το βίντεο παρουσίασε η επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από βίντεο που παρουσίασε η επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ με τα στιγμιότυπα από τον φονικό σεισμό 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου και το τσουνάμι που χτύπησε το νησί.

Ο σεισμός, που στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά είχε μεγάλη διάρκεια και μικρό εστιακό βάθος – προκάλεσε και παλιρροϊκό κύμα, με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά στα βόρεια του νησιού και στο Βαθύαλλά και σε περιοχές της επαρχίας της Σμύρνης στην Τουρκία.

Το βίντεο περιλαμβάνεται στο τεύχος #21 του «Newsletter of Environmental, Disaster, and Crises Management Strategies» που εκδίδεται υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αποτέλεσμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ 50 και πλέον γεωλόγων, σεισμολόγων, φυσικών, γεωγράφων, ωκεανογράφων και πολιτικών μηχανικών της χώρας.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες με το κύμα να μπαίνει κυριολεκτικά μέσα στο κτήριο:

🌊🌊🌊#samos #earthquakes #greeceΑπίστευτο βίντεο έρχεται στα φώτα της δημοσιότητας από τον Σεισμό στην Σάμο. Μόλις 5' λεπτά μετά τον σεισμό φαίνεται πως το πρώτο κύμα έφτασε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στις 14:05 περίπου, ενώ το 2ο και ισχυρότερο, 20' λεπτά αργότερα στις 14:25, περίπου 35' ολόκληρα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου χτυπάει δεύτερο μεγαλύτερο τσουνάμι την περιοχή. Βίντεο: Δημήτριος Αξιωτης

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, November 14, 2020

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ