06-03-2021

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα (video)

Σχολείο και εστίαση από του... χρόνου

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα με εποχικά είδη όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super market».

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Σοβαρή πιθανότητα να ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα

Το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι στις 14 του μήνα πρόκειται να γίνει ένα πρώτο βήμα με το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων (εκτός των εποχικών δηλαδή) και των κομμωτηρίων, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί με το lockdown και αν θα έχουμε νέα παράταση ή όχι. Κι αυτό διότι αφενός η κυβέρνηση θέλει να κινηθεί λίγο η οικονομία με την ευκαιρία των εορτών και να πάρουν ανάσα οι επιχειρηματίες, αφετέρου πιστεύει ότι με αυστηρά μέτρα μπορεί να περιορίσει το ρίσκο και να ελέγξει την κατάσταση, ως έναν βαθμό τουλάχιστον.

Για τα κομμωτήρια, τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Θα λειτουργήσουν με ένα άτομο κάθε 10 τ.μ. και μάξιμουμ τέσσερα άτομα στα 100 τ.μ. με βασικό στόχο να τονωθεί μέσω του καλλωπισμού, η ψυχολογία των πολιτών.

Σχολείο και εστίαση από του… χρόνου

Αντίθετα με καταστήματα και κομμωτήρια, τα σχολεία και η εστίαση θα πάρουν νέα παράταση και μαθητές και επιχειρηματίες θα επιμηκύνουν την περίοδο απραγίας, οι μεν πρώτοι προς μεγάλη τους ευχαρίστηση, οι δε δεύτεροι προς μεγάλη τους απογοήτευση.

Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ρισκάρει και θα ακούσει τους ειδικούς που ζητούν το άνοιγμα να γίνει μετά τις γιορτές.

Πρώτα το εμβόλιο και μετά τα μπαρ

Οι… φίλοι της νύχτας, τέλος, θα νοσταλγήσουν τις μπάρες. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «Ελπίζω πως καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown, θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά πάλι χρειάζεται να γνωρίζουμε το γεγονός πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν ώσπου να έχουμε το εμβόλιο. Η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση… Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό ανθρώπων σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ