Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό, δημοσιοποίησε στο ιστολόγιό του ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Τι δήλωσε ο πρώην Μητροπολίτης
«Με την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Νεκταρίου, του Οποίου το Παρεκκλήσιον είναι ακριβώς δίπλα μας, έλαβε τέλος η μικρή περιπέτεια της υγείας μου. Είχα προσβληθή από τον Κορονοϊό! Ο Κύριος με ελέησε! Με εθεράπευσε χωρίς την περιπέτεια της εισαγωγής μου στο Νοσοκομείο» γράφει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «καθημερινώς το μόνιμον φάρμακον, που έπινα και συνεχίζω να πίνω με πολλήν ευλάβειαν, ήταν και είναι ο Μεγάλος Αγιασμός».
Συνεχίζοντας, ο ίδιος σημειώνει «εν κατακλείδι, επειδή ο φόβος μεταδόσεως του Κορονοϊό κυριαρχεί παντού και βασανίζει τις ψυχές μας, στη συνέχεια σας παραθέτω το αποτέλεσμα της εξετάσεως με ημερομηνίαν 24.11.2020, όπου το αποτέλεσμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ!».
Υπενθυμίζεται, ότι ο Αμβρόσιος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14/11. Οι γιατροί τον κάλεσαν να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Μάλιστα, υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε από το νοσοκομείο.