12-02-2021

Κορονοϊός: «Συζητάμε για άνοιγμα των σχολείων στη νότια Ελλάδα» – Τι λένε οι ειδικοί (video)

«Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας»

«Παρατείνεται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας – όπως αναμενόταν – την Πέμπτη (26/11) και ένα θέμα που απασχολεί είναι τι θα γίνει με τα σχολεία από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. «Συζητάμε για άνοιγμα των σχολείων στη Νότια Ελλάδα», λένε οι ειδικοί…

Συγκεκριμένα, η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε στην εκπομπή «LiveNews» στο «Mega» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown.

Σύμφωνα με την κυρία Τσολιά είναι ακόμα πολύ δύσκολα τα πράγματα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Η ίδια, έκανε λόγο για μια επιπέδωση και μάλλον μια μείωση των κρουσμάτων στην κεντρική και νότια Ελλάδα, αλλά ακόμα το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ, η τάση εισαγωγή στις εντατικές είναι αυξητική, παίρνει αρκετό χρόνο για να δούμε μια επιβράδυνση. Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας», τόνισε.

Ερωτηθείσα για τη σταδιακή άρση του lockdown από τις 7 Δεκεμβρίου, τόνισε ότι είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση, αλλά τα σχολεία στη Νότια Ελλάδα είναι κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί.

«Προτεραιότητά μας να ανοίξουν. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε στην τελευταία τοποθέτησή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ