20-01-2021

Κορονοϊός: «Βράζει» η Θεσσαλία – Η Λάρισα «έγινε» Θεσσαλονίκη

Πώς εξήγησε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας την τρομακτική εξάπλωση του ιού

Η Θεσσαλία εξακολουθεί να περνά δραματικές στιγμές εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού, καθώς οι νοσηλευόμενοι με Cοvid-19 ξεπέρασαν τους 500 (240 στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, 116 στο νοσοκομείο Βόλου, 66 στο νοσοκομείο Καρδίτσας και 65 σε αυτό των Τρικάλων).

Για τη σοβαρότητα της κατάστασης με την «έκρηξη» των κρουσμάτων στην Λάρισα, ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και καθηγητή Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Λάρισα έχει γίνει Θεσσαλονίκη ενώ στατιστικά το πρόβλημα στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, αναλογιζόμενοι τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων.

«Κάθε οικογένεια στη Λάρισα έχει και από ένα κρούσμα […] τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης σε μία δήλωση που ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη διαπίστωση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου για τη (μη) εφαρμογή του lockdown στην επαρχία.

Τι χαρακτήρισε ως αιτία του φαινομένου

«Τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», δήλωσε ακόμα ο κ. Γουργουλιάνης σχολιάζοντας τους περιορισμούς που είναι σε εφαρμογή.

Κληθείς να εκφράσει την προσωπική του εκτίμηση για το πώς ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρισα και ευρύτερα στη Θεσσαλία, ο κ. Γουργουλιάνης απέδωσε τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνική ζωή και τις μετακινήσεις, κυρίως φοιτητών.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι στα τεστ που έγιναν στους φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, ένας στους τρεις βρισκόταν θετικός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ